Az írógépen másolt szamizdatot Magyarországon az 1970-es évektől butik-irodalom néven is emlegették.

Szamizdat(butik irodalom)

Szamizdat(butik irodalom)

Szegénység az Orbán-kormány ciklusai alatt

Hárommillió olyan felnőtt van Magyarországon, akik vágyaik ellenére nem jutnak el a Balatonhoz!

2017. augusztus 14. - RichárdFekete

lake-balaton-1711867_1920.jpg

2014-ben Magyarországon 4-4,2 millió ember élt a KSH által számított létminimum alatt. A létminimum azt jelenti, hogy ennyiből lehet megélni egy olyan szinvonalon, amelyre a társadalom úgy tekint, ami még éppen elfogadható. 2013-ban 87 510 forint volt egy főre számítva 2013-ban a létminimum, egy két gyermekes és két felnőttből álló háztartásban 253 779 forint.

Az Index megbízásából a Závecz Research országos reprezentatív kutatásából az derül ki, hogy a balatoni nyaralás kiváltságnak számít. A magyar felnőtteknek fele az elmúlt évben egyetlen napot sem töltött a Balatonnál.A nyaralás a magyarok negyven százalékának kimaradt az életéből az elmúlt évben és az idei évben is ki fog maradni. Ez az eredmény összhangban van az Eurostat kutatásával, a magyarok fele 50,7%-a nyilatkozott arról, hogy egy egyhetes nyaralást nem engedhet meg magának.

Az Európai Unióban ezzel az eredménnyel az ötödik legrosszabb helyre kerültünk. A balatoni nyaralás vonzó célpont amikor a nyári pihenést tervezgetjük, azok közül, akik az elmúlt öt évben nem jártak a Balatonnál (a felnőttek fele, bő négymillió ember), 77 százalékuk nagyon szívesen elmenne oda, ami azt jelenti, hogy

hárommillió olyan felnőtt van Magyarországon, akik vágyaik ellenére nem jutnak el a Balatonhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://szamizdat-butik-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr6312748008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.14. 14:59:04

Ez van, Brüsszel elviszi a pénzünket, innen az alacsony életszínvonal.
süti beállítások módosítása