Az írógépen másolt szamizdatot Magyarországon az 1970-es évektől butik-irodalom néven is emlegették.

Szamizdat(butik irodalom)

Szamizdat(butik irodalom)

Ciki

Ha Nyugat-Európában történne....

2017. augusztus 17. - RichárdFekete

pexels-photo-532323.jpeg

(A kép illusztráció)

 

A hvg.hu információi szerint a kormány kiemelten kezeli Orbán Viktor gyülekezetének beruházását.  Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította a kormány a Svábhegyi Református Gyülekezet építkezését ennek a gyülekezetnek a tagja a miniszterelnök, Orbán Viktor. A Felhő utca 10. szám címen található templom mellett hoznának létre református központot. A Magyar Nemzet úgy tudja, a terjeszkedésre kijelölt ingatlanok nem a református egyház tulajdonában állnak. Ezek a telkek a XII. kerület és a Fővárosi Közterület-fenntartó tulajdonában vannak. A tervek szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vásárolja meg a telkeket és valamilyen módon az egyháznak adják. Egy 1999-ben kelt önkormányzati döntés szerint ötven évig ingyenes használatra adták át a gyülekezetnek a már meglévő telkét.

"Városházi források szerint az adásvételt nem az FKF szorgalmazta, hanem a magyar állam. Ezt támasztja alá a közterület-fenntartó Magyar Nemzetnek küldött tájékoztatása is, amely szerint az állam a nemzeti vagyonkezelőn keresztül kezdeményezte a cég tulajdonosánál, a fővárosi önkormányzatnál, hogy az ingatlan az állam tulajdonába kerüljön. A főváros beleegyezett az eladásba, így jelenleg a korábban készült értékbecslés felülvizsgálata zajlik. Az ingatlan értékét csak ennek elfogadása után lehet pontosan megmondani, illetve az értékesítés időpontját is csak ekkor lehet meghatározni – közölte az FKF."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szamizdat-butik-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr5712757490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása