Az írógépen másolt szamizdatot Magyarországon az 1970-es évektől butik-irodalom néven is emlegették.

Szamizdat(butik irodalom)

Szamizdat(butik irodalom)

Banánköztársaság, narancsdiktatúra

2017. augusztus 04. - RichárdFekete

orange.jpeg

A banánköztársaság kifejezést pejoratív értelemben olyan (általában latin-amerikai illetve karibi) országokra értjük, amelyek politikailag instabilak és élükön egy korrupt és törvénytelen eszközökkel kormányzó párt vagy diktátor gyakorolja a hatalmat. Ebből az instabilitásból következik, hogy ezen államok gyakran színterei politikai puccsoknak és forradalmaknak.

A Fidesz sajnálatos módon banánköztársaságot csinált Magyarországból. Ennek az egyik legfontosabb ismérve, hogy felvázoltak egy olyan összeesküvés elméletet, amely szerint valami nagy veszély leselkedik az országra, amit a Fidesz hatalomban tartásával lehet elhárítani. 

"Nem megengedhető, hogy ellenzéki politikusok a nemzetbiztonsági bizottságot szórakozásból, botránykeltésből, Soros kívánságai miatt össze akarják rángatni - hangsúlyozta Németh Szilárd a csütörtöki ülést követően."

A fentieket a kormánypárt alelnöke (Németh Szilárd) mondta, tehát már nincsen semmiféle határ az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsági ülését is belekeverték ebbe az összeesküvés elméletbe. Miről kellett volna szóljon a kormánypárti politikus megszólalása az üléssel kapcsolatban? 

A Magyar Nemzet írt arról, hogy "A nemzetbiztonsági szolgálat jelzése alapján végül nem kötött szerződést az Antenna Hungária Zrt. (AH) azzal az azeri hátterű céggel, amely a budapesti nyilvános wifihálózat szoftveres hátterét biztosította volna." 

Mindez nyilvánosan! A szemünk előtt történik! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szamizdat-butik-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr5712719558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása