Az írógépen másolt szamizdatot Magyarországon az 1970-es évektől butik-irodalom néven is emlegették.

Szamizdat(butik irodalom)

Szamizdat(butik irodalom)

A negyedik hatalmi ág

Sajnálatos, hogy Orbánék nem azzal foglalkoznak, hogy jobb országgá tegyék Magyarországot

2017. augusztus 18. - RichárdFekete

pexels-photo-128428_1.jpeg

Úgy látszik, hogy az Orbán-kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megtarthassa hatalmát. Ezzel még nem is lenne semmi baj, hiszen politikusokból áll, ami aggasztó az a színvonal, a cél érdekében folytatott kommunikáció primitívsége. Arról árulkodik, hogy az orbánisták, hogyan gondolkodnak a választópolgárokról. Azt gondolják róluk, hogy buták. „Könnyen meg lehet téveszteni őket néhány jól irányzott hazugsággal.” A már több alkalommal megbukott propaganda anyagok hatásosságát a jövő évi választásokon tudjuk majd ellenőrizni. Nem teljesít jobban Magyarország! Erről a nyilvános KSH adatokból teljesen egyértelműen értesülhetünk. Sajnálatos, hogy a kormánynak nem az az elsődleges, hogy jobb országgá tegye Magyarországot, hanem csak annyi, hogy a hatalmát biztosítsa a negyedik hatalmi ág tulajdonlásával is.

Az Orbán-közeli kezekbe került MKB hitelt ad Andy Vajna Avalue Kft.-jének, hogy felvásárolhassa a Lapcom Zrt.-t. A Lapcom Zrt. a Bors és két nagy megyei napilapot, a Délmagyarországnak és a Kisaldöldnek is a kiadója. Erről a hvg.hu számolt be, a cikk szerint felfedezhető, hogy meglehetősen egyszerű logika a történetben: „a kormányközeli bank hitelez Vajna cégének, hogy megvegye a kajmán-szigeteki tulajdonosoktól a vállalatot, majd az osztalékból az Avalue vissza is fizetheti a kölcsönt.” Nem először történik meg, hogy az MKB beszáll a sajtófinanszírozásba. Vajna TV2-es ügyleténél is innen kapott hitelt, de az Origó megvásárlásánál is felbukkant az MKB. Legutóbb, amikor Heinrich Pecina révén a Media Development Management Kft. megvette a Russmedia-csoportot, három északkelet-magyarországi megyei napilap kiadóját, akkor is olvashattunk a hitelező bankról.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szamizdat-butik-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr6912759520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása