Az írógépen másolt szamizdatot Magyarországon az 1970-es évektől butik-irodalom néven is emlegették.

Szamizdat(butik irodalom)

Szamizdat(butik irodalom)

Brüsszel kiemelten kezeli Orbánék nemzeti konzultációját

...megint jön a Nemzeti Konzultáció... gyűlöletkeltő és manipuláló!

2017. szeptember 29. - RichárdFekete

atomium-2420447_1920.jpg

 

Az Európai Bizottság az új magyar nemzeti konzultációt kiemelten kezeli, amit Orbán Viktorék a "Soros-tervről" kívánnak folytatni. Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő azt nyilatkozta az atv.hu-nak, hogy ma kapta meg Juncker válaszlevelét. Jean-Claude Juncker azt válaszolta, hogy a magyar konzultáció ügyét "kiemelten kezelik" és az ügyben Frans Timmermansra, az Európai Bizottság alalnökére bízta a magyar nemzeti konzultációval kapcsolatos részletek vizsgálatát.

Orbán Viktor a 2005-ös évértékelő beszédében használta a nemzeti konzultáció kifejezést, aminek a célja akkor a 2006-os általános országgyűlési választásokon elért győzelem volt. Úgy akart nyerni a Fidesz, hogy a választókkal folytatott párbeszéd alapján építi fel a tervezett intézkedéseit. A választásokat akkor nem sikerült megnyertni, de a 2010-es választási győzelem után, Orbán azt jelentette be, hogy nemzeti konzultációs kérdőíveket fognak postázni, amiket a Miniszterelnökség felügyel és a kiértékelést a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala végzi.

2017 áprilisában tartott nemzeti konzultáció az Állítsuk meg Brüsszelt! címet viselte. 

A konzultációs kérdőív nyomdai költsége: nettó 68 100 000 forint.

A postai költségek nettó 881 500 000 millió forintot.

 

 

A 444.hu információ alapján a konzultációhoz kapcsolódó "brüsszelezős" és "sorosozós" kampányokra a kormány 7 000 000 000 forintot költött. Azt írják: "Jól járt a Habony Árpád hitelezőjéhez, Tombor Andráshoz tartozó sales house, az Atmedia (860 millió), a Rákosi Tamás TV2-beszállítóhoz tartozó ODEX-óriásplakát-cég, az ODEX (800 millió), de nem panaszkodhat Ómolnár Miklós bulvárlapja, a Ripost (524 millió) és a Matolcsy Ádám-féle Origo sem (380 millió). Ami látványos, hogy a TV2 (300 millió), a Habony-féle MMG (260 millió),  a Vajna-körhöz tartozó Radio Plus (200 millió) vagy az Echo TV (180 millió) nagyságrendileg kisebb pénzt kaptak mint a többi nagy vállalat. Úgy látszik, hogy a kormánymédia elsősorban a vidéken olvasott print médiára és a köztéri felületekre koncentrálta erőforrásait. " 

Az Állítsuk meg Brüsszelt! szlogen természetesen Magyarországon is és Európában is ellenérzéseket váltott ki, hiszen olyan színben nem megfelelő színben tünteti fel a szövetségeseinket. A Soros György ellen indított kampányhadjárat is nagy ellenállást okozott. Budapesten ellenzéki aktivisták bejelentették a rendőrségen, hogy le fogják tépkedni a plakátokat és meg is tették. Hazugnak, félrevezetőnek, gyűlöletkeltőnek nevezték a plakátokat és azt politikai vélemény nyilvánítás címén tépték le. 

 

Orbánék akkor a közeledő vizes világbajnokság miatt meghátráltak, mert nem szerették volna, hogy ha a fókuszt eltereli a rendezvényről és leszedette a plakátokat, azonban úgy látszik nem adott fel az ellenségkép gyártó politikájával és a következő nemzeti konzultáción fogja folytatni a gyűlöletkeltő és manipuláló magatartását. 

 

Az Index birtokába került az új nemzeti konzultációs kérőív, amelynek a kérdéseit közzé is tették. 

1. Soros György arra akarja rávenni Brüsszelt, hogy Afrikából és a Közel-Keletről évente legalább egymillió bevándorlót telepítsen az Európai Unió területére, így Magyarországra is.

2. Soros György brüsszeli vezetőkkel együtt azt is tervezi, hogy az EU tagállamai, így Magyarország is, bontsák le a határvédelmi kerítéseket, és nyissák meg a határokat a bevándorlók előtt.

3. A Soros-terv része, hogy a nyugat-európai országokban összegyűlt bevándorlókat Brüsszel kötelezően ossza szét, különös tekintettel a kelet-európai országokra. Ebben Magyarországnak is részt kellene vennie.

4. A Soros-terv alapján Brüsszelnek arra kellene köteleznie minden tagállamot, így Magyarországot is, hogy minden bevándorlónak fizessen 9 millió forint állami segélyt.

5. Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért.

6. A Soros-terv célja, hogy az európai országok nyelve és kultúrája háttérbe szoruljon annak érdekében, hogy az illegális bevándorlók integrációja hamarabb megtörténjen.

7. A Soros-terv része, hogy politikai támadást indítsanak a bevándorlást ellenző országok ellen, és kemény büntetésekkel sújtsák őket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szamizdat-butik-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr10012912089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brix 2017.09.30. 18:52:29

A "politikailag korrekt" liberális nézőpont szerint gyűlöletkeltő a nemzeti konzultáció, más nézőpont szerint viszont - ha kisebb nagyobb túlzásokba esve is- de kimondja az igazságot!
MI az igazság? Egy évtizedek óta tartó folyamat , a népvándorlás begyorsulását látjuk , amely veszélyezteti a kis európai népek jövőjét. Az EU bürokratái és a farizeus, önsorsrontó nyugat-európai vezetés viszont még mindig nem találta meg a hatékony eszközt az erőszakos népvándorlási folyamat lezárására, ehelyett újabb és újabb elosztási mechanizmsokkal jön elő... Orbán viszont nem tesz mást, mint ebben a kérdésben meghallja az emberek szavát, és fellép az itt élő emberek akarata ellenére történő kierőszakolt migráció ellen... Közben persze újabb választási győzelmet szerez, mert a populista politikának nincs alternatívája! Az embereknek elege van a marxisták és a liberálisok által megkonstruált emberjogból, mert az nem a való világ realitásait tükrözi, hanem az általuk kitalált ideák világát...

koala kóla 2017.09.30. 18:53:52

szar dolog ujheji is utolso cikklusat tolti bruszelbe
süti beállítások módosítása