Az írógépen másolt szamizdatot Magyarországon az 1970-es évektől butik-irodalom néven is emlegették.

Szamizdat(butik irodalom)

Szamizdat(butik irodalom)

Kézi vezérlés

2017. augusztus 05. - RichárdFekete

pexels-photo-194511.jpeg

Orbán kézi vezérlés alá vonja a regionális médiát. A Die Presse című osztrák lap arról írt pénteki számában, hogy teljes ellenőrzést akar szerezni a regionális média felett. Boris Kálnoky a lap budapest tudósítója írt arról, hogy a Cipruson bejegyzett MDM nevű cég megvásárolta Magyarország utolsó három kormánytól független regionális újságját. Az MDM tulajdonosa az a Heinrich Pecina osztrák üzletember, aki az elmúlt évben eladta a Mediaworks céghez tartozó magyar regionális médiacsomagot annak a cégnek, amelynek tulajdonosa Mészáros Lőrinc.

Mészáros Lőrinc pedig Orbán egyik legközelebbi bizalmasa. Budapesten már azt találgatják, hogy a következő lépés vajon az lesz-e, hogy egy orbánista oligarchának adják tovább, a magyar viszonylatban egyébként igen jól jövedelmező lapokat? A kormánytól független média gyengülésének a Népszabadság tavalyi bezárása lett a szimbóluma. Kálnoky szerint az orbánisták stratégiája teljesen világos: a 2018-as választások előtt lehetőség szerint teljesen egy kézbe kell venni a magyarországi regionális médiát. Jelentősen csökkent Magyarországon az elmúlt években a média sokszínűsége a nyomtatott sajtótermékek piacán, de az online médiában is érzékelhető a szándék, hogy a legnagyobb online portálok orbánista kezekre kerüljenek.

forrás: http://nepszava.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://szamizdat-butik-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr3112721928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása