Az írógépen másolt szamizdatot Magyarországon az 1970-es évektől butik-irodalom néven is emlegették.

Szamizdat(butik irodalom)

Szamizdat(butik irodalom)

Fideszes politikus mondja meg a tutit szakértőnek...

2017. augusztus 10. - RichárdFekete

1280px-eger_gergely_hippolyt.jpg

Egerben Mónus József íjász egy nyílvesszőt fog kilőni az egri várból a Dobó térre. A Magyar Íjász Szövetség elnöke Román Péter, aki több íjászversenyen bíró volt az alábbiakat nyilatkozta a népszavának:

Alapszabály hogy „látótávolságon belül” vagyis a kilövésre váró nyílvessző útjában semmilyen élőlény vagy érték nem lehet, amelyben kár eshet, és hiába zárják le a Dobó téri célpont környékét, egy technikai hiba emberéleteket sodorhat veszélybe. Maga az attrakció egyébként nem számít bravúrnak, több magyar világbajnok íjász képes rá, de ők aligha lennének hajlandóak emberek közé lőni egy nyílvesszőt. „Ez egy veszélyes sportág, mindent megteszünk a versenyeken is a biztonságért, s egetrengető butaságnak tartom, hogy valaki emberéleteket veszélyeztessen egy látványos attrakció miatt”

A Fideszes polgármester Nyitrai Zsolt a következőképpen reagált a lap megkeresésére:

Próbálja meg mindenki az attrakció pozitív oldalát nézni, és ne riogasson azzal, hogy valakit esetleg nyílvesszővel fejbe lőnek. „Mónus nem először csinál ilyen mutatványt, több történelmi várból kilőtt már távoli célpontra. Inkább örüljünk, hogy a kezdeményezésemre nemrég nemzeti emlékhellyé nyilvánított egri várból is megteszi ezt, növelve ezzel a város vonzerejét”.

Már több alkalommal megfigyelhettük, amikor fideszes politikusok figyelmen kívül hagyják, felülmagyarázzák a szakértők véleményét. Általános hozzáállás az is, hogy felvázoltak egy összeesküvés elméletet, amely szerint Nemzetközi Bankárok Magyarország érdekei ellen szerveződnek és tevékenységüket, lépéseiket azzal magyarázzák meg, hogy ebből a szemszögből magyarázzák. Veszélyes játék!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szamizdat-butik-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr8012732692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hívő hitetlen 2017.08.10. 17:52:24

Itt a legújabb műhiszti. Meg fog valaki halni! És a fideszes képviselő lesz a hibás!

mpl 2017.08.10. 19:45:13

Nem hiszti. Íjászoknál az első, amit a fejedbe vernek, hogy emberre nem lövünk!
Ember felé nem tartunk fegyvert.
Minden sportnak vannak szabályai, amit nem csak illik, hanem kötelező betartani.
Pl. lövészeknél még töltetlen fegyvert sem tartunk emberre.
Vívóknál a fegyvert nem emeljük fel a másik arca felé...stb
süti beállítások módosítása