Az írógépen másolt szamizdatot Magyarországon az 1970-es évektől butik-irodalom néven is emlegették.

Szamizdat(butik irodalom)

Szamizdat(butik irodalom)

Elképesztő... és tényleg megtörténik...

magukat egyébként komolynak gondoló politikusok, összeesküvés elméletekre hivatkoznak...

2017. július 30. - RichárdFekete

1200px-united_states_one_dollar_bill_reverse.jpg

Teljesen elképesztő és már szinte hihetetlen, hogy Magyarország vezető politikusai tevékenységüket tényleg egy összeesküvés elméletre építik. 

Az összeesküvés-elmélet vagy más néven konteó (angolul: Conspiracy theory, szó szerinti fordítása: konspirációs teória), egy olyan közéleti álláspont, amely feltételezi, hogy részben vagy egészében feltáratlan vagy indokolatlannak látszó események, cselekmények mögött egy általa megnevezett csoport, ember áll. Egyes források szerint a fogalmat az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség, azaz a CIA találta ki, hogy lejárassa azokat, akik a John F. Kennedy halálának hátterében nem a hivatalosan elfogadott álláspontot vallották. Az összeesküvés-elméletek híveit konspiracionistáknak (a latin: conjuratio, magyarul: összeesküvés szóból eredően), míg azokat akik elfogadják az események hivatalos változatát, konvencionalistáknak nevezzük.

Talán még reménykedhetünk abban, hogy majd nem fognak az Illuminátus rendre és az amerikai egy dolláros bankjegyen megtalálható szabadkőműves jelképekre hivatkozva meghozni politikai döntéseket, de a mai nap után, amikor két FIDESZ-KDNP politikus is Soros György által szított összeesküvés elméletre hivatkozva cselekedett, már akár az is elképzelhető. 

A külügyminiszter szerint az osztrák kancellárt, a Fidesz alelnök szerint a Tisztelt Ház nemzetbiztonsági bizottsági ülését irányítja Soros György. Magukat egyébként komolynak gondoló politikusok ezt nyilatkozataikban közzé is tették, nyilvánosan beszéltek róla, kicsit sem érezve kellemetlennek, hogy egy összeesküvés elméletre alapozva hoznak meg döntéseket... Pedig nagyon ciki! 

 

 

Szijjártó Péter a Befolyás-barométer szerint Magyarország 9. legbefolyásosabb személye, Magyarország 10. külügyminisztere. Vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében reagált arra, hogy az osztrák kancellár az Österreich című politikai lap vasárnapi kiadásában megjelent interjújában azt mondta, támogatja, a pénzügyi nyomásgyakorlást Magyarország és Lengyelország ellen. Szó szerint azt nyilatkozta az oszták kancellár Christian Kern: "Európa értékközösség is, ezért nem elfogadható, hogy ezek az országok lépésről lépésre felszámolják a demokráciát és a hatalmi ágak szétválasztását, valamint korlátozzák a sajtószabadságot."

Szijjártó Péter azt írta: a kötelező kvóta egész Európában kudarcot vallott, Magyarország tehát nem kritikát, hanem elismerést érdemelne, mert "ellentétben a képmutatókkal" mindig őszintén, világosan és egyértelműen elmondta, hogy elutasítja az illegális bevándorlók betelepítését. Úgy fogalmazott: "az osztrák kancellár a bevándorlók betelepítésén, a Soros-terv végrehajtásán dolgozik"

A 168 óra írt arról, hogy a Fidesz alelnöke szerint (Németh Szilárd) a nemzetbiztonsági bizottság hétfői ülését az amerikai magyar milliárdos Soros György hívatta össze. Molnár Zsolt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke elmondta, hogy a hétfőre összehívott ülésen a vizes világbajnokság tapasztalatait, az orosz, azeri wifi-ügyet vennék napirendre. Továbbá tájékoztatást szeretnének kérni a Politico lapban megjelent információkról, amely szerint Magyarország és a NATO között minimálisra szűkült az információáramlás, amiatt, hogy az észak-atlanti szövetség már nem bízik a magyarokban aminek oka a nagyszámú orosz hírszerző magyarországi jelenléte.

Németh Szilárd, aki a bizottság alelnöke, azt mondta, a megjelölt témák alapján az ülést valójában Soros György hívatta össze, és a „napirendi rágalmak” a Soros-hálózat hazugságkampányán alapulnak. „A Fidesz nem asszisztál Soros bizottsági üléséhez és Magyarország megtámadásához” – fogalmazott Németh.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szamizdat-butik-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr8212701535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZX 2017.07.31. 14:51:56

Minden idők legcinikusabb kormánya. Vagy tényleg elmentek hazulról náluk.
süti beállítások módosítása