Az írógépen másolt szamizdatot Magyarországon az 1970-es évektől butik-irodalom néven is emlegették.

Szamizdat(butik irodalom)

Szamizdat(butik irodalom)

Főszerepben a plakátok

Igen sajnálatos, hogy a FIDESZ politikájában a főszereplők a plakátok és a szlogenek, a valóság helyett... Úgy tűnik lassan a legutóbbi plakát őrület az első felvonásának végéhez közeledik... Plakátösszefoglaló következik.

2017. július 19. - RichárdFekete

wall-art-wall-stickers-decals-466459.jpeg

Igazán sajnálatos dolog, hogy Magyarországon a FIDESZ-KDNP úgy képzeli el a kormányzást, hogy teljesen mindegy a tevékenysége, a lényeg az, hogy mit tudnak az emberek fejébe szlogenként beültetni. Pszichológiai tény, hogy ha egy hazugságot gyakran ismételnek meg, akkor a az ember elfogadja igazságként. 'Magyarország jobban teljesít' - sokkal inkább csak a szlogenre emlékezünk és nem járunk utána az igazságtartalmának, egy biztos, a FIDESZ kormányzása alatt bebizonyította, hogy 'Csak a Fidesz' számít, ami szintén egy szlogen volt, azonban még élnek az országban 9,8 millióan, akik közül csak egy nagyon kevés százalék tartozik a 'Csak a Fidesz' kategóriába. 

A FIDESZ - KDNP kormánypártok megpróbálták beszorítani politikai ellenfelüket és megpróbálták kivenni a plakátokat a politikai pártok választókkal történő kommunikációjának eszköztárából. A törvényt a pártfinanszírozási törvényre építették fel, ami azonban több alkalommal is elbukott. Kétharmados többségre lett volna szükség az elfogadásához, azonban ezt nem tudták biztosítani. A feles többséggel elfogadható városkép védelmi törvénybe csempészték trükkösen a pártfinanszírozási törvényt, amit a köztársasági elnök aláírt. 

Majdnem párhuzamosan a fenti eseményekkel a kormánypárt minden idők egyik legdrágább plakát kampányába kezdett. Soros György arcképét használták fel, és a NE HAGYJUK, HOGY SOROS NEVESSEN A VÉGÉN felirattal látták el a legújabb kormány propagandát. A miniszterelnök összeesküvés elmélete szerint Brüsszelben Soros György akaratát valósítják meg és gazdasági menekülteket akarnak az Unióba telepíteni. Ezt az összeesküvés elméletet mind az Európai Bizottság, mind Soros György megcáfolta. Nézzük az eseményeket...

Június 23-án, Orbán Brüsszelből üzent haza az ATV szerint, az üzenet szerint elfogadható, hogy trükkösen a városkép védelmi törvénybe csempészett pártfinanszírozási kérdéseket nyújtják be és szavazzák meg. Erre azért van szükség, mert ahhoz nem szükséges kétharmados többség csak feles, a kormánypártoknak pedig csak annyi van. Azonban a trükközés hiába: már figyelmeztettek a jogászok, ez az eljárás súlyosan alkotmányellenes. 

Június 30-án, már arról szóltak a hírek, hogy Áder János nem talált alkotmányos aggályokat a törvénnyel kapcsolatban és aláírta azt. Megtehette volna, hogy az Alkotmánybírósághoz küldi, de nem élt ezzel a jogával. A törvény, amikor kihirdetik a Magyar Közlönyben hatályba lép. 

Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke azt mondta, hogy a szocialisták ellátják kézjegyükkel az utólagos normakontrollhoz szükséges beadványt, amihez 50 parlamenti képviselő aláírása szükséges. 

Július 4-én tudtuk meg, hogy már 12,8 milliárd forintot költött el az Orbán kormány a plakát kampányaira. A Soros György arcképével ellátott, őt közvetlenül támadó plakátokra 5,7 milliárd forintot. 

Július 9-én a német államminiszter Michael Roth megdöbbent a mindent beborító plakátokat látva. A legnagyobb közösségi média oldalon közzétette, hogy, a Soros György elleni kampányra nem talál szavakat. 

Július 11-én ellenzéki pártok kijelentették, hogy a Soros plakát kampány nem más, mint gyűlöletkampány és fel fognak lépni ellene, a plakátok letépkedését, mint tüntetést jelentették be a rendőrségen. A hatóság tudomásulvételével, járőrökkel biztosítva tépték le a plakátokat a XVI. kerületben. 

Július 18-án arról olvashatunk, hogy betelt a pohár az Európai Bizottságnál. Megunták a magyarországi Soros-ellenes plakátkampányt és az Orbán kormány összeesküvés elméleteit.

„Akik Afrikából jönnek, azok egyértelműen, több mint 80 százalékot meghaladó arányban, most már a nyugat-európaiak szerint is, tehát a migrációt támogató európai kormányok szerint is gazdasági menekültek, őket akarják behozni. Soros György tervét hajtják végre Brüsszelben, szerintem helyes, ha a magyarok erről tudnak” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

„Ez az állítás röhejes” – ezt az Európai Bizottság holland alelnöke üzente, akinek belügyi biztosként a migráció szabályozásába is van beleszólása.

Frans Timmermans szerint az Európai Unió az elmúlt két évben komoly erőfeszítéseket tett a külső határok védelméért és az illegális bevándorlás megfékezéséért.

Soros György is visszautasította a magyar kormánynak azt az állítását, hogy egymillió migráns Európába telepítését pénzeli.

A magyar származású üzletember álláspontja az, hogy az Európai Uniónak néhány százezer átvilágított, tehát valóban menekültnek minősülő embert kellene befogadnia a válságövezetekből.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szamizdat-butik-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr8612675039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2017.07.20. 13:40:40

"Az elmúlt pár hétben a magyar politikai élet főszereplői a plakátok voltak... Úgy tűnik lassan a végéhez közeledünk..."
Ezt elég súlyos naivitásnak tartom!!!!

RichárdFekete · https://www.facebook.com/richardfeketenews/ 2017.07.23. 19:36:37

@Attilajukkaja: Igaz! Úgy értettem: Úgy tűnik lassan az első felvonás végéhez közeledünk... - ki is javítom erre! Köszönöm!!!

Attilajukkaja 2017.07.24. 10:38:25

@RichárdFekete:
Már majdnem jó. :o)
Ha csak az elmúlt pár hétről beszélnénk. De akkor ezzel nem értek egyet: "Az elmúlt pár hétben a magyar politikai élet főszereplői a plakátok voltak."
Nem, nem csak az elmúlt pár hétben. De nem kekeckedek, mert értem, mit akarsz mondani. :o)

RichárdFekete · https://www.facebook.com/richardfeketenews/ 2017.07.24. 18:39:44

@Attilajukkaja: Nem is kekeckedésnek vettem, ;-) új első bekezdés: "Igazán sajnálatos dolog, hogy Magyarországon a FIDESZ-KDNP úgy képzeli el a kormányzást, hogy teljesen mindegy a tevékenysége, a lényeg az, hogy mit tudnak az emberek fejébe szlogenként beültetni. Pszichológiai tény, hogy ha egy hazugságot gyakran ismételnek meg, akkor a az ember elfogadja igazságként. 'Magyarország jobban teljesít' - sokkal inkább csak a szlogenre emlékezünk és nem járunk utána az igazságtartalmának, egy biztos, a FIDESZ kormányzása alatt bebizonyította, hogy 'Csak a Fidesz' számít, ami szintén egy szlogen volt, azonban még élnek az országban 9,8 millióan, akik közül csak egy nagyon kevés százalék tartozik a 'Csak a Fidesz' kategóriába. " Új alcím: "Igen sajnálatos, hogy a FIDESZ politikájában a főszereplők a plakátok és a szlogenek, a valóság helyett... Úgy tűnik lassan a legutóbbi plakát őrület az első felvonásának végéhez közeledik... Plakátösszefoglaló következik."
süti beállítások módosítása