Az írógépen másolt szamizdatot Magyarországon az 1970-es évektől butik-irodalom néven is emlegették.

Szamizdat(butik irodalom)

Szamizdat(butik irodalom)

Az egész bulinegyed egy lőporos hordó

A Pesti Bulvár tényfeltáró kocsmakörúton járt

2017. augusztus 23. - RichárdFekete

 10.jpg

A Pesti Bulvár utánajárt Budapest rákfenéjének és a bulinegyed lakói, biztonsági személyzet tagjai által elmondottak, illetve a saját szemük által látottak alapján nyilvánosságra hoztak olyan problémákat, amelyek a hatóságok számára megoldhatatlan feladatot jelentenek.

Egy nevének elhallgatását kérő lakos beszámolt arról, hogy két évvel ezelőtt kritikussá vált a helyzet a negyedben. Elmondása alapján hozzá is betévedtek drogárusok, akiket határozottan elküldött, ezután az ajtaja előtt az érkező-távozó vendégeket kínálták kábítószerrel. Elmondása alapján több alkalommal kihívta a rendőrséget. Később egy kimondatlan egyességként pár méterrel odébb árultak.

Egy másik személy, aki szintén nevének elhallgatását kérte, megmutatta az egyik nemzeti dohánybolt mellett található szellőzőrácsot, ami mögé rejteni szokták a kábítószert a dealerek, akikről azt is elmondta, hogy a legtöbb csaló, mert sütőport illetve majorannát sóznak rá az érdeklődőkre.

A Pesti Bulvár felhívást tett közzé közösségi média felületen, hasonló történeteket vártak az ott lakóktól. Így látott napvilágot az un. "proxy-rendszer" a lépcsőházi prostitúció. Amikor egy turistának kedve támad szórakozni, bevonul valamelyik lánnyal egy lépcsőházba, amelyhez a lány ismeri a belépőkódot vagy van saját proxy-kártyája, a lépcsőházban elintézik a dolgot, a maradék szemetet pedig otthagyják.

"A legfontosabb az lenne, hogy az önbíráskodás, vagy éppen a tehetetlen biztonsági szolgálatokban való hit helyett megmozgatnánk a hatóságokat, különösképp a rendőrséget. Drasztikusabban fogalmazva: felébresztenénk őket nyári álmukból, hogy ne csak az őrsön tologassák az aktákat, hanem időnként járjanak körbe a kerületben, és tegyenek valamit, hogy a bulinegyed ne váljék egy ingovánnyá, ahol bármelyik pillanatban elsüllyedhet valaki."

A Pesti Bulvár mindenkit arra bíztat, hogy "a BRFK hivatalos e-mail címeire küldjük el nekik a mindenkit veszélyeztető alakok előfordulási helyeit, rendszámait is akár, és ne várjunk a csodára, vagy arra, amíg valaki komolyabban megsérül! Talán egyszer végig tudunk majd menni az utcán anélkül, hogy félnünk kelljen."

További történetek, és a teljes cikk elolvasható itt: 

logo.png

A bejegyzés trackback címe:

https://szamizdat-butik-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr4812774598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása