Az írógépen másolt szamizdatot Magyarországon az 1970-es évektől butik-irodalom néven is emlegették.

Szamizdat(butik irodalom)

Szamizdat(butik irodalom)

ERŐSZAK

A Fidesz az erőszak pártja!

2017. július 23. - RichárdFekete

box-sport-men-training-163403.jpeg

Sajtószemlét tartottunk abban a kérdésben, hogy mennyire helyt állóak a szocialista politikus szavai, amelyek szerint a Fidesz az erőszak pártja. A lapszemlénk során elénk tárult információk, a közelmúlt eseményei alapján meggyőződhetünk arról, hogy teljes nyugalommal lehet ezt állítani, a szocialista politikus helyesen fogalmazott, lehet bízni a szavában. Először is Orbán Viktor belső köréhez tartozó Habony Árpádról a magyarnarancs.hu oldalon található cikkben olvasottak alapján megtudhatjuk, hogy erőszakos cselekedetei miatt bíróság már jogerősen el is ítélte.

A 444.hu cikkében olvashatjuk, hogy a nem baráti újságírókkal szemben a fideszes politikusok elég agresszíven lépnek fel, jelen cikkben elénk tárt történetben a tettlegességig is elmentek. A nem baráti újságíró alatt azt kell érteni, aki nem a kormány propagandát fújja. Aki nem a fideszes világnézettel összhangban gondolkodik, beszél vagy ír. 

Az index.hu számolt be a legelképesztőbb erőszakról, amikor jól szervezett emberek, fizikai erőt alkalmazva gáncsolták el a demokráciát Magyarországon és tették illegitimmé Orbán Viktor kormányát. Megakadályoztak egy szocialista politikust (fizikailag útját állva) abban, hogy éljen állampolgári jogával és népszavazási kérdést nyújtson be. 

2011. május 4-én a Fővárosi Bíróság garázdaság vétsége miatt jogerősen két év próbaidőre bocsátotta Habony Árpádot - derül ki a Narancs birtokába került ügyészségi és bírósági iratokból. A végzés szerint Orbán Viktor bizalmasát egy házaspár bántalmazásáért ítélték el. Nem kizárt, hogy Habony emiatt nem vállalt formális pozíciót az elmúlt évek során.

2006. november 4-én reggel a XII. kerületi Monda utcában egy Lexus dzsip hajtott nagy lendülettel a Szilágyi Erzsébet fasorral párhuzamos szervizút felé. Ezen a szakaszon a megengedett sebesség 30 km/óra. A volánnál az első Fidesz-kormány bukása óta Orbán Viktor személyes tanácsadójaként ismert Habony Árpád ült. (A Habonyról készült portrénkat lásd: Az árnyékelnök, Magyar Narancs, 2011. szeptember 1.) Miután észlelte, hogy a kereszteződésben két gyalogos épp átkelni igyekszik, a sofőr mintegy 10 méterre az utca végétől dudálni kezdett. A Lexus alig lassított, a házaspár sétatempóban mégis átért az utca túloldalára. A sarokhoz érkezve Habony lehúzta az ablakot, és - az esetet követően a XII. kerületi rendőrkapitánysághoz benyújtott feljelentés szövege alapján - megjegyzést tett a sértettekre, kioktatta őket arról, hogyan közlekedjenek, "ha ő jön az utcán. Azt mondta, legközelebb nem fékez, hanem elüt."

Az irat szerint rövid szóváltás alakult ki a felek között, miután a későbbi sértettek - az ötvenes évei közepén járó K. Sándor és felesége, P. Erzsébet - megfordultak, és haladtak tovább a járdán. Habony azonban kiszállt az autóból, és utánuk eredt. A feljelentés tanúsága szerint a későbbi vádlott beletaposott a házaspár bevásárlókocsijába, ezután egy ütéssel leütötte K. Sándort, aki hanyatt esett; majd hasba rúgta a férje védelmére igyekvő P. Erzsébetet. Ezután Habony visszaszállt a kocsiba. Közben K. Sándor feltápászkodott, hívta a rendőrséget, és a jármű elé állva igyekezett megakadályozni, hogy a sofőr elhajtson. Habony kikerülte K. Sándort, és dzsipjével távozott a helyszínről, nem várta meg a rendőrök kiérkezését.

Csütörtök délután kollégánk, Halász Júlia videóriportot akart készíteni a Fidesz konzultácós országjárásának budapesti állomásáról. Ezt az eseménysorozatot múlt héten jelentették be, Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató azt mondta, 120-130 helyen tartanak nyilvános fórumokat országszerte a nemzeti konzultáción feltett kérdések témájában.

"Leültem az előadóteremben és vágóképeket készítettem, majd három fiatal férfi felszólított, hogy menjek el, mert regisztráció nélkül nem lehet forgatni. Kérésem ellenére nem mondták el, hogy kik ők, Ludányi Attila önkormányzati képviselő lépett oda, megígérte, hogy bemutatnak a szervezőnek Szabó Lászlónak" - írta le a helyzetet Júlia.

"Szabó elmondta, hogy nem forgathatok, de meghallgathatom a fórumot, ezért visszamentem a terembe és a második sorban leültem, felvételt a kamerámmal nem készítettem. Mivel a közönségből többen is fotóztak a mobiljukkal, ezért én is készítettem 3-4 fotót a telefonommal."

Varga Mihály beszéde után, a hallgatói kérdések közben Júliát telefonon keresték, ezért kiment a folyosóra.

"A kameraállványomat viszont bent hagytam a teremben, mert később vissza akartam térni. Szabó László követett a folyosóra, becsukta a terem ajtaját és fenyegetően megállt mögöttem. Mikor befejeztem a hívást, közölte, hogy nem mehetek vissza a fórumra. Elmondtam neki, hogy bent van az egyik eszközöm, de ekkor rámtámadt, kicsavarta a telefont a kezemből és agresszívan felszólított, hogy hagyjam el az épületet. Azzal gyanusított, hogy videofelvételeket készítettem a kamerámmal, ami nem volt igaz, ezért azonnal kértem, hogy rendőrség előtt tisztázzuk a helyzetet. Miután nem adta vissza a telefonomat és elkezdett lökdösni, hangosan segítségért kiáltottam" - írja Júlia. Ennek ellenére senki sem segített neki, sőt, a folyosón állók közül is többen rátámadtak.

"Szabó László pedig a karomnál fogva lerángatott az emeletről és az épület előtt folytatta a fenyegetőzést. Több kollégája vagy barátja is körbeállt és azt mondták, hogy csak akkor kaphatom vissza a telefonom, ha előbb megmutatom nekik a kamerámat. Folyamatosan fenyegetőztek és megpróbáltak megfélemlíteni. Körülbelül 10 percig kértem, hogy adják vissza a telefonomat, mindannyiuktól többször segítséget kértem."
Júlia leírása szerint a jelenet így folytatódott:

"Mikor elmondtam Szabó Lászlónak, hogy úton van a rendőrség, a fotóimat kitörölte a telefonomból, és visszament a rendezvényre."

Hajnalban kopasz férfiak jelentek meg az NVI épületénél. Hogy kik ők? És miért mentek oda? Ki küldte őket? Nem tudjuk, nem árulták el, de sikerült beazonosítani napközben, hogy többen a Fradi Securitynál is feltűntek, márpedig akkor Kubatov Gábor FTC-elnöknek, egyben Fidesz-alelnöknek köze lehet hozzájuk. Az FTC közleményben cáfolta, hogy közük lenne a kopaszokhoz.

Hajnali 6 órakor megjelentek az Alkotmány utcában az MSZP-sek, Nyakó István hatkor érkezett. Azért ilyen korán, mert nem tudhatta, mikor jelenik meg a Kúria honlapján az előző kérdésről szóló döntés (vagyis mikor jár le a kérdés védettsége). És nem akart lemaradni.

Még mindig kora reggel, de Nyakó után megérkezett egy ismeretlen asszony a kísérőjével, egy fiatalabb férfival az oldalán. Mint azóta megtudtuk, ő Erdősi Lászlóné, neki sikerült végül az MSZP-nél előbb leadnia a kérdését, amely a megfogalmazása alapján támogatja a vasárnapi boltbezárást. A kopaszok Erdősinét az időbélyegzőhöz engedték, míg Nyakót - az elmondása szerint - akadályozták abban, hogy odaférkőzzön.

Délelőtt a bejáratnál állóháború alakult ki. A sajtó jelenlétében ott álldogált Nyakó, az időbélyegző mellett üldögélt Erdösiné, és ott állt 20 kopasz férfi mappával a kezében, még mindig nem tudni, miért. Mindenki várta a Kúria döntését.

11 óra után következett a csúcspont. A Kúria kitette a honlapjára, hogy elkaszálta az előző kérdést, szabaddá vált az út az új kérdés előtt. A szemtanúk szerint erről kapott telefont valakitől Nyakó is, illetve Erdösinéék is.

Perdöntő momentum, hogy az időbélyegzőhöz ki ér előbb. Ez dönt ugyanis a sorrendről, ami alapján az NVI vezetője elbírálja a kérdéseket. Az első kérdés ugyanis "foglalja" a témát, a többi kérdést így automatikusan el kell utasítani. Tehát mindegy, ki mikor érkezett az épülethez. A felvételek szerint bélyegzőhöz Erdösiné kísérője ért oda először, pecsételt, majd négy másodperccel később tudott csak bélyegezni Nyakó. Erdösiné kérdését kell tehát elsőként vizsgálnia az NVI-nek.

Nyakó a történtek után célzott rá, hogy akadályozták a kopaszok, hogy odaérjen előbb a bélyegzőhöz. Ezután panaszt tett a Nemzeti Választási Irodánál amiatt, hogy akadályozták jóhiszemű állampolgári jogának gyakorlásában a hivatal "felróható könnyelműsége, nemtörődömsége" miatt.

A mappával ácsorgó kopaszok viselkedése is figyelemre méltó. A bélyegzős jelenet után a kopaszok mindannyian elhagyták az épületet. Vagyis senki nem adott le kérdést, nem kezdeményezett népszavazást. Nehéz tehát más magyarázatot találni a jelenlétükre, mint azt, hogy az MSZP-t kellett akadályozniuk, az asszonyt segíteniük.
A kopaszok nem adtak magyarázatot arra, miért voltak ott, ki küldte őket, a sajtónak nem nyilatkoztak. Felvételünkön jól látszik, hogy eszük ágában nem volt kérdést leadni. Egyikük annyit mondott csak: "magánemberként jöttem ide", illetve "ültem és nyomkodtam a telefonomat".

Szintén nem nyilatkozott a kérdése leadása után Erdösi Lászlóné, nem volt hajlandó elárulni a benyújtott kérdését sem, amiről megkérdezné a magyar választópolgárokat. "Semmi különös" - hajtogatta.
Erdősi Lászlónéról estére aztán kiderült, hogy Erdősi László András, Herceghalom 2010-ben fideszes színekben, 2014-ben függetlenként megválasztott polgármesterének felesége, aki választási időszakban Orbán Viktort ábrázoló kitűzőt hordott információink szerint.

Míg Orbán Viktor a magyarok védelméről beszélt a tusványosi színpadon, szimpatizánsai a szeme láttára majdnem meglincseltek egy nőt: magyarok vertek magyart a véleménye miatt!
Orbán a folyamatos ellenségkereséssel, gyűlöletkeltéssel egyre erőszakosabbá hergeli híveit. A Nemzeti Választási Iroda és a Városliget után a fideszes agresszió már nem ismer határokat: idős és fiatal fideszes férfiak rángattak egy székely nőt.

Félelmetes, a legdurvább korokat idéző képeket láttunk egy földön összekuporodva fekvő, rettegő emberről. A Fidesz most nem kopaszokkal végeztette el a piszkos munkát: saját hívei váltak lincselő hordává. A történelem - Erdély történelme is - sokszor megmutatta már, mire képes az erőszakra fanatizáló cinikus politika. Orbán errefelé löki híveit. Ne hagyjuk, hogy erőszakba sodorja a magyarságot!

A határon túli józan magyarok nem válhatnak Orbánék erőszakos segédcsapataivá!

2018-ban mindenkinek, a határon túli magyar szavazópolgároknak is el kell döntenie, hogy az erőszak és a megosztás orbáni politikáját támogatják, vagy az igazság, egyenlőség, szolidaritás Botka László által meghirdetett hármasát.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szamizdat-butik-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr3112683153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása